Nymphalis io – Neitoperhonen

SyyshuiviKALin syyskuun huiviksi valikoitui Ravelryä selailemalla Nymphalidea. Nymphalidea on täpläperhosten heimo, jonka Suomessa tavattavia lajeja ovat mm. amiraali, keisarinviitta, nokkosperhonen, hopeatäplät ja tietysti neitoperhonen.

P1060989

Huiviin tulevista langoista toinen löytyi omista varastoista. Schoeller+Sthalin Daphne lanka käsissäni suuntasin Lentävään Lapaseen valitsemaan toista lankaa. Daphne on ohjeen mukaista lankaa ohuempaa, mutta Ravelryn projekteja selatessani totesin, että sen ei pitäisi haitata. Toiseksi langaksi halusin kuitenkin paksumman eli ohjeen langan paksuutta vastaavan langan. Mielessäni oli jotain tummaa harmaata mutta Madelinetosh Tosh Merino Light värissä Tern osui käteen ja siihen se jäi. Ei irronnut vaikka kuinka ravistelin (ja yritin kierrellä putiikkia halvemman vyyhdin toivossa).

P1060992

Miksi sitten neitoperhonen. Äidin takia. Hieman lankahankinnan jälkeen muotoutui ajatus huivin saajasta ja vilautinkin sekä mallia, että lankoja äidille. Idea sai hyväksynnän joten neitoperhosen valinta huivin nimeksi oli jotenkin itsestään selvä. Äitini on aina tykännyt kovin neitoperhosista.

P1070001

P1070004

katsokaa kuinka liihottaa
tuulen siivillä tuo kesän neito
auringon säteet hiuksillaan
kaunis kuin suutelmansa kukka

P1070010

Huivi on kaunis, huivi on kevyt. Se laskeutuu juuri niin kuin huivin kuluu. Ja värit huvissa vaan toimii. (Lankoja onneksi jäi, sillä ajatuksena on niistä tehdä jotain itselle, tosin mallia rutkasti mukaillen.)

P1070019

Niin tyytyväisenä neuloessa ajattelin, että tästä tulee nyt se työ, josta voin vaan todeta jotta ohjeen mukaan tehty… mutta ei. Eihän se nyt taas ihan niin mennyt. Malttamattomuus ohjetta lukiessa ajoi siihen, että kiilaraidoilla jätin tekemättä yhden kavennuksen huivin yläreunassa. Mutta se ei kuitenkaan haitannut. Huivi muodostuu siis välikerroksista (Welt) jotka tässä on tehty harmaalla merino lightilla sekä kiilakerroksista (Wedge). Alkuperäisessä ohjeessa tehdään välikerrokset koko huivin ajan samoin. Kiiloja tehdään ohjeessa annetut A (x1) B (x1) C (x1) ja D (x28). Ohjeen jatkoksi on toinen tiedosto, jossa on annettu erillaisia vaihtoehtoisia ”kasaustapoja” ja näitä soveltaen päädyin seuraavaan: Kiilat A x1, B x1, C x1, D (ilman yhtä kavennusta) x25, D x6, E x1, F x1, G x1. Välikerrokset ohjeen mukaan paitsi viimeiset kahdeksan vaihtoehtoisella lisäohjeessa esitetyllä tavalla. TOivottavasti tästä nyt saa jotain selvää sellaiset, jotka ohjeen lataavat. Lisää saa kysellä toki!

P1060982

Ohje: Nymphalidea omin yllä esitetyin sovelluksin
Lanka: Madelinetosh Merino Light värissä Tern ja Schoeller+Sthal Daphne (väri unohtunut)
Kulutus: Merino Light 62 g ja Daphne 25 g, yhteensä 97 g
Puikot: 4 mm 80cm

Peltokuvien kuvauksesta iso kiitos taas omalle rakkaalle! ❤

Advertisement

4 ajatusta artikkelista “Nymphalis io – Neitoperhonen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s