Elokuun Maaruska

Kuten muutamaan otteeseen on tullut mainittua osallistun Lentävän Lapasen SyyshuiviKALiin. Elokuussa en vielä ehtinyt käydä paikanpäällä ostoksilla, mutta sain luvan osallistua Knitlob´s Lairin Väinämöisellä. Sillä samaisella salaatilla jonka voitin arvonnassa aiemmin.

Työreissulla Kuopiossa sattui kyseinen kerä olemaan mukana ja hirveällä vimmalla inspiraation saatuani aloin neulomaan. No niinhän siinä sitten kävi, että tavallaan aloitin Alanderin Eyeblink huivia, mutta lähdin heti alun jälkeen omille teilleni. Seuraavat pari päivää menikin suunnitellessa Exceliä apuna käyttäen reikärivejä. Ilman mitään aavistusta, kuinka pitkälle suunnitelmaani väinämöinen riittäisi, annoin mennä. Ja riittihän se. 

174

Inspiraatio kun tuli loppukesän kuivuuden aikaistuttamasta maaruskasta, piti heleän vihreän seuraksi saada jotain punaista. Regian nelisäikeistä sukkalankaa oli juuri oikeassa värissä ja langan paaksuuskin meni yhteen Väinämöisen kanssa. Sitten paluu suunnittelupöydän ääreen. Huivissa oli jo puikoilla 340 (tai jotain sinnepäin) silmukaa. En tosiaankaan ajatellut päätellä niin montaa silmukaa, varsinkin kun aina tuntuu kuin päättelyreunat kiristäisivät liikaa. Joten päädyin ’päättelemään’ huivin neulomalla reunapitsin eri suuntaan. Lehtikuvion malliin etsin hieman apuja ja vaihtoehtoja, joista sovelsin tarkoitukseen sopivan version kokeilemalla.

012

Huivista tuli paljon parempi kuin olisin osannut arvata. Värit toimivat todella hyvin. Vihreä on täsmälleen mustikanvarvun vihreää ja punainen mustikan syksyisten lehtien sävyinen. Lehtikuvion lehdet muistuttavat mustikan lehtiä.

P1060765 P1060768

Reikärivit on tehty niin, että reikien tiheys ensin harvenee ja sitten taas tihentyy. Suunnittelussa oli hankalinta se, että huivin silmukkaleveys on jaollinen kuudella. Reikärivit eivät, ilman muutamaa poikkeusta, sovi suoraan tähän jakoon niin, että molempiin reunoihin tulisi reikä samalle kohtaa. Tähän siis tarvittiin sitä Exceliä. Mukavasti sopii muuten Lapasen seinän väriin tämä huivi ;).

P1060756 

Reuna on siis neulottu 90 asteen kulmassa suhteessa muuhun huiviin. Joka toisella kerroksella, tässä tapauksessa oikean puolen kerroksella, reunapitsi neulotaan kiinni itse huiviin. Eli oikean puolen kerroksen viimeinen punainen silmukka ja puikolla odottava vihreä huivin silmukka oikein yhteen. Reunapitsin kaavion oppi melko pian ulkoa, joten siinä mielessä huivi oli helppo neulottava.

P1060758

Ohje: Oma ( voi olla, että kirjoitan sen joskus puhtaaksi jos joku siitä kiinnostuu). Aloitus ja lisäykset vastaavat kuin Alanderin Eyeblink ja reunan lehtikuvio saanut innoitetta Leaf huivista.
Lanka: Knitlob’s Lair Väinämöinen värissä salaatti ja Regian 4 säikeinen sukkalanka (väri ei muistissa)
Kulutus: Väinämöinen 90 g ja Regia 46 g
Puikot: Oisko ollu 3 vai 3,5… no kuitenkin liika pienet periaatteessa, mut kun matkassa ei muita ollut (vapaana). Hyvin silti pingotus ilmavoitti hieman tiheän neuloksen.

Ai niin, testasin nyt ensikertaa pingotuksessa pienolankoja jotka tuli hankittua jo keväällä. Oli paljon helpompaa kuin pelkillä nuppineuloilla. Nyt kun keksisi huiville vielä käyttäjän. Vaikka kuinka huivista tykkään en vain pysty kaulalle sitä laittamaan kun kutittaa mokoma herkkää hipiää niin vietävästi.

Seuraava huivi jo puikoilla… Instassa sneakpeak tarjolla.

2 ajatusta artikkelista “Elokuun Maaruska

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s