Yöpuu

Niinhän siinä taas kävi, ettei mikään valmis löytämäni lapasmalli sopinut juuri sen hetkiseen mielentilaan. Joten valkkasin pohjaksi Lankamaailman sivuilta löytyvän kirjoneulelapasmallin Maija langalle (tässä pdf linkki) ja aloin suunnittelemaan. Kuvion suunnittelin alustavasti ruutupaperille ja muokkasin sitä edetessäni. Toki ilman mutkia ei taaskaan selvitty. Ajattelin löysän käsialani riittävän siihen, ettei puikkkokokoa tarvi vaihtaa kirjoneuleeseen siirryttäessä. Tiukkahan siitä tuli ja purkuun. Lopulta valmiit lapaset on ehkä ihan vähän pienet itselle, vaikka kastelun ja silmukoiden tasoittelun jälkeen jo sopivammat. Ensikerralla siis lisää silmukoita kirjoneuleeseen!

puu

Yöpuu. Yöpuuksi siis nimesin kirjoneulemallin. Olen yöpuusta muutaman runon joskus kirjoittanut ja sieltä nimi. Sydän halusi välttämättä päästä mukaan lapaseen 🙂

034

Punaisen Maijan kirjavuus hieman häivuttää kirjoneulekuvion terävyyttä luonnossa. Kuvissa puu tulee kuitenkin kivasti esille. Lenkillä tänään lapaset kuvailin ja yllätyin miten lämpöisiltä ne tuntui. Toki viima pääsee läpi eikä pakkastakaan ole juuri ollenkaan. Silti tuntuivat lämpöisemmiltä kuin normaalisti käytössä olevat nahka- tai toppahanskat. En siis ole koskaan ollut lapasten käyttäjä, mutta ehkä sekin nyt muuttuu.

035

Ohje: Oma malli kirjoneuleessa, ohjeen pohja lankamaailman.
Lanka: Gjestal Maija (värit 277 ja 256)
Kulutus: 55 g
Puikot: Joustimeen 3mm 80sm, muuten 3,5mm 80cm.

042

SItten vielä löytyi tämmöiset 🙂 Eivät siis ole omaa tekoa, vaan olen joskus myyjäisistä tälläiset ostanut ja nyt löytyivät vahingossa varaston laatikoiden tutkimisen yhteydessä. Näitähän voisi itse väsäillä lisää lähipiirin lapsille.

2 ajatusta artikkelista “Yöpuu

Jätä kommentti