Pikkulinnun laulu – Little Birds Sing

Kun Veeran ja Jojin Interpretations 4 ilmestyi selasin ohjeita Ravelryssä kasvavan paniikin vallassa. Koska upeita. Halusin tehdä kaikki, ainakin melkein. Pian Snurreen suuntautuvalla retkellä päätinkin ostaa niin kirjasen kuin langat johonkin ohjeista. Hieman ehkä yllättäen tajusin tiukimmin mieleen jääneen Veeran Little Bird pitsineulepaidan. Haaveilin tekeväni sen pellavasta, mutta ohjeen lanka olikin lace vahvuista ja niin ohutta pellavaa ei olut saatavilla.

Lankahyllyjä kierrellessäni hiplailin tietysti ohjeen sanelemaa Madelinetoshin prairie lankaa, mutta Fyberspatesin Gleem Lace värissä Lundy Island vastasi täydellisesti mielikuvaani sävystä, jossa paitani halusin neuloa. Nappasin ainokaiset kaksi vyyhtiä ja kiiruusti kassalle ennen kuin mieli muuttuisi.

Ja voi että kun olen tyytyväinen niin ohjevalintaan kuin lankavalintaankin. Kerimisen jälkeen tosin huomasin, että samasta värjäyserästä huolimatta lankojen värissä oli merkittävästi eroa. Päätin siis neuloa raidoittaen kahdelta kerältä vyyhtien vaihtumis kohdan ( kainaloiden alta alkaen). Paidan yläosassa sävy on nyt enemmän rusehtavan tai harmaan vihreä ja helmassa on enemmän sinivihreää. Häivytys onnistui ja sopii paitaan hyvin, vaikkei juuri kuvissa toistu.Tein ohjeen koossa S mutta 0,25 ohjetta isommilla puikoilla. Koosta tuli täydellinen. Ennen pingotusta näytti, että paita on tuplaten liian leveä ja suhteessa siihen aivan liian lyhyt. Mutta kuten yleensä, kastelu, muotoon levitys ja kevyt pingotus olkasaumoille tekivät ihmeitä.

blogi267

Pitsineulekuviot paidassa ovat helppoja, mutta kauniita. Opin molemmat kaaviot ulkoa ja sen kautta ongelmia ei olisi pitänyt olla. Kuitenkin aina kaavion ensimmäiselle kerrokselle sattui joku virhe. Tietysti katselin telkkaria tai luin kirjaa samalla, vaikka tarkoitus oli aina ekaan riviin keskittyä 100%.Sitten purkailtiin tai muokattiin edellistä kerrosta seuraavaa neulottaessa. Kummaahan hommassa oli se, että Vaikka edellinen pitsi oli viimeiseltä kerrokseltaan neulottu oikein, silmukkamäärät eivät taas täsmänneet kun aloitin uuden pitsin. Ja pitsien välissähän neulotaan vain sileää tai ainoikeaa ilman mitään muotoiluja. Kyllä sieltä sitten alkoikin pikkuhiljaa paljastua muutamia pudonneita silmukoita tai vahingossa neulottuja lankalenkkejä. Pitsilangat on hankalia kun virheitä ei useinkaan huomaa ajoissa. Mutta näistä selvittiin erinnäisten kikkojen avulla.

blogi262

Silmukoiden poimiminen niin hihansuista kuin pääntieltä oli tylsää. En vain tykkää. Mutta on se mukavampaa kuin saumojen ompelu, joten en valita enempää. Joustimiin käytin ohjeen mukaisia 2 mm puikkoja ja ne pitävätkin rennon ja löysähkön neuleen mukavasti kasassa.

blogi295

Tykkään, tykkään, tykkään!

Ja kuvaukset! Kävimme satojen, jos ei tuhansien muiden tavoin Haagan alppiruusupuistossa ihastelemassa rhodojen ja atsaleoiden huippu kukintaa. Lähes kaikki oli kukassa yhtäaikaisesti ja vaikutelma oli huumaava niin silmille kuin nenällekin. Atsaleat tuoksuvat suopursun tavoin voimakkaasti jättäen kaikki hajuvedet varjoonsa. Minä rohkeasti hypähtelin käytäviltä pois pensaiden sekaan kuvattavaksi. Ja taas kuvista joissa minä esiinnyn kuuluu kiitos Rakkaalle. Kuvia tulikin aika paljon, joten en kaikkia laita tänne, vaan osan voi käydä katsomassa ravelryn projektisivulta.

pieni333

Ohje: Little Bird by Veera Välimäki, koossa S
Ravelryssä:  Little Birds Sing
Lanka: Fyberspates Gleem Lace, 800m 100g
Kulutus: 130 g = 1040 m
Puikot: 3,25mm 100cm ja joustimissa 2mm 100cm

 

Advertisement

6 ajatusta artikkelista “Pikkulinnun laulu – Little Birds Sing

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s