Säärystimet ja joustava päättely

Tykkään säärystimistä. Mulla on jokuset kaupasta ostetut, sellaset ohuemman oloiset ja jotkut paksut itse tehdyt vuosien takaa, jotka on jo löpsähtäny lähes käyttökelvottomiksi. Säärystimiä ois helppo tehdä. Niiden kanssa vois kokeilla erillaisia pintaneuleita tai kirjoneuleita. Miksi mä en oo tehny pitkään aikaan säärystimiä?

No nyt olen, ainakin yhdet. Ajatuksena oli tehdä sellaiset säärystimet, jotka sopivat käytettäväksi salilla rauhallisilla ryhmäliikuntatunneilla ja venytellessä. Muutama päivä sitten valmistuneet alpakka tekeleet pääsivätkin eilen kokeiluun salille.

20150113_193610 20150113_193633

Lankana alpakkaa, koska villa kutittaa. Ja koska nämä kaksi kerää olivat odottaneet käyttötarkoitustaan lankavarastossa jo kauan. Aiemmin langat olivat yrittäneet muotoutua kämmekkäiksi ja sormikkaiksi, mutta jotenkin homma ei toiminut. Nyt oli todella mukava neuloa näin pehmeää lankaa. Säärystimien pituus määräytyi langan riittävyyden mukaan. Valmistuivat muutamassa illassa telkkaria katsellen, magic loop tekniikalla. Opettelin näiden kanssa tosi joustavan päättelyn, joka oli jo liiankin joustava löysällä kasialallani. Eli päättelykerroksella neulo 2 oikein, siirrä silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja neulo 2 takareunoista oikein yhteen, neulo 1 oikein, siirrä taas silmukat (2kpl) takaisin vasemmalle puikolle ja neulo takareunoistaan oikein yhteen. 

024

Ohje: Long Walks by Dani Sunshine Ravelrystä
Lanka: Alpakkaa, (vyöte hävinnyt, joten merkkiä en muista)
Kulutus: 100g (50g mustaa ja 50g mustaharmaata)
Puikot: 3 pyöröt

Tänään pääsevätkin taas käyttöön joogassa, vaikka sinne kai pitäisi ne joogasukat tehdä.

4 ajatusta artikkelista “Säärystimet ja joustava päättely

  1. Paluuviite: Hillityt Tiplut | Kurjenmarja

  2. Paluuviite: Huivi Ohje – Neitoperhosen toukka | Kurjenmarja

  3. Moi! Samaa mieltä kuin yllä! ”Kuuklailin” joustavaa päättelyä joustinneuleelle (läppälapasten läpän reunat) ja muutaman hankalan ja vaikeaselkoisen ohjeen jälkeen päädyin tänne ja onnistui hyvin :). KIitos paljon ja siunausta!

    Tykkää

Jätä kommentti