Kun lumet sulaa

Osallistuin alkuvuodesta elämäni ensimmäiseen MKAL:iin eli Mystery Knit Along projektiin. MKAL:in idea on, että järjestävä taho kertoo ohjeesta haluamansa määrän asioita ja osallistujat saavat ohjeen pala kerrallaan. Snowmelt huivin MKAL:ssa lähtötietoina oli, että kyseessä on huivi, jossa on jonkin verran pitsiä. Huivin malli oli kerrottu, sekä suosituksena oli käyttää kolmea eriväristä lankaa. Suunnittelija oli itse käyttänyt huivissaan ei tasaväristä lankaa kolmessa eri tummuus asteessa, kuitenkin melko samassa sävyssä.

Hyppäsin rohkeasti mukaan ja alkuun tietysti ajattelin käyttää omasta varastosta löytyviä lankoja. Mutta kävi sitten kuitenkin niin, että huivin testineuloneet tahot saivat minut vakuuttuneeksi, että tämä huivi tulee olemaan sellainen, jonka haluaisin itse pitää. JOten suunnittelemani pinkki lanka jäi laskuista pois. Yhden langan kuitenkin löysin varastosta, jonka kaveriksi hommasin sitten samaa lankaa kahdessa muussa sävyssä.

Langaksi valikoitui siis Malabrigo Yarn Sock väreissä Natural, Turner ja Arbol. Neuloin samasta langasta viimeksi esitellyn laakeripuumetsä -huivin. Ohjeet huiviin tipahteli viidessä osassa viikon välein. Itse sain aina edellisen tehtyä ennen seuraavan ilmestymistä. Näin siitäkin huolimatta, että sain käteeni välissä kortisoni piikin jännetupintulehdukseen ja jouduin pitämään kolmen päivän tauon neulomisessa. Muutama pieni virhe sattui matkan varrelle, mutta ne eivät onneksi haitanneet menoa. Neulomisprosessi näin mysteerinä oli ihan mukava ja huivista tuli tosiaan omaan vaatekaappiin sopiva yksilö.

Huivn suunnitelijan Helen Stewartin taka kirjoittaa ohjeet on mielenkiintoinen. Ohje on kirjoitettu auki rivi riviltä. Pitsiosioista oli toki saatavilla myös kaaviot. Etenemistä oli helppo seurata ruksittamalla taulukkoon aina neulotut rivit. Taulokosta näki myös kuinka monta prosenttia huivista oli neulottu. Tällä tavoin tehty ohje tosiaan helpottaa seuraamista, mutta toisaalti itse usein tykkään sisäistää ohjeen jonkin osan ja painaa sen mieleen niin, ettei ohjetta tarvitse kokoajan lueskella. Riviriviltä kirjoitetun ohejeen kanssa tämä oli jotenkin hankalaa.

 

Ohje: Snowmelt by Helen Stewart
Ravelryssa: Kun lumi sulaa
Lanka: Malbrigo Yarn Sock
Kulutus: 178 g. Väriä C eli tässä tummin, oletettavasti ( ohjeen mukaan) vähiten, kuitenkin melkein sama määrä kutakin.
Puikot: 4mm 120 cm pyöröt

Kuvista taas iso kiitos kuluu Teemulle. Tykkään näistä kovin. Taustan värit, juuri sopivasti lumien sulamisen aikaan ajoitettu ajankohta ja mun uus tukka sopii tän huivin kaveriksi loistavasti! Kuvissa mulla on muuten päällä neuletakki Katajainen kansa (linkki ravelryyn), josta löytyy blogikirjoitus nimellä ”Neuletakki jonka nimi muuttui monesti”.

Ja loppuun on vielä esiteltävä uusi kuvausassistentti Wirneen Hukkapala ”Nova”. Hänestä varmasti luette vielä monesti :).

pieni737

Advertisement

4 ajatusta artikkelista “Kun lumet sulaa

 1. Kysyisin sulta langoista, kun olet ainakin käyttänyt paljon tuota Drops Lacea… Sattuuko sinulla olemaan kokemusta myös Drops Baby Alpaca Silkistä? Mikähän näiden ero mahtaa olla, kun koostumus on sama, ja puikkokoko sama. Silti lace-langassa on yli tuplasti metrejä. Olen tässä arpomassa sopivaa huivilankaa (Heidi Alanderin Nurmilintuun), ja kummatkin langat vaikuttavat aivan ihanilta… (siis netistä olen tilaamassa, kun ei lähellä ole Drops-kauppaa, muutenhan olisin jo näitä kaupassa hipelöimässä…)

  Tykkää

  • Itse en ole tuota babyAlpaca Silk lankaa käyttänyt. Mutta paljon paksumpaahan se on (sport) kuin taas Drops Lace. Jos Lace lankaa neuloo suositelluilla 3,5 mm puikoilla yksinkertaisenä on lopputulos hyvin verkkomainen (juuri kokeilin kun aloittelin uutta huivia). Toisaalta taa kaksinkertaisena Lace menee mulla mukavasti 3mm – 4 mm puikoilla, vähän riippuen millaista pintaa haen. Nyt aloitin huivin kaksinkertaisena Lacesta ja 3mm puikoilla. Itse ehkä ottaisin nurmilintuun kaksinkertaisen lace langan (joka kaksinkertaisenakin on ohuempaa kuin tuo sport vahvuinen baby). Mutta nurmilintu toimii kyllä paksummastakin langasta, eikä sport vahvuinenkaan välttämättä ole huono valinta. Vaikka noissa tosiaan koostumus on sama, niin kuvista näyttää, että baby olisi hieman pörröisempää (alpakkaisempaa) ja vähemmän kiiltävää kuin Lace. Nii ja Lace langan värikartta tietysti laajenee, jos tekee kaksinkertaisena kahdella eri värillä. Itse tykkään kovasti kahden erivärisen yhtäaikaa neulotun langan efektistä.

   Tykkää

   • Kiitos paljon vastauksesta, tästä oli iso apu. Drops Lacea lähti juuri tilaukseen. Mitä tuossa googlailin, niin joku on tehnyt tuon Nurmilinnun yksinkertaisellakin lacella, mutta itse aion tehdä kaksinkertaisella, jotta saan vähän tuhdimman huivin.

    Liked by 1 henkilö

 2. Paluuviite: Winterfly – Talvikärpänen – Kurjenmarja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s