Ystävän Aava

Se on viimein valmis ja kuvattu. Veera Välimäen suunnittelema Aava valikoitui SyyshuiviKALin lokakuun huiviksi. Vähän ehkä liioittelen jos sanon huivin neulomisen olleen yhtä pitkä ja pimeä taival kuin oli lokakuukin. 🙂 Mutta on kyllä myönnettävä, että ajoittain neulomisen nautinto oli tätä tehdessä hieman kateissa.

108

Syy tähän ei ole ainakaan ohjeessa, sillä muiden Huivileikki kirjan ohjeiden tapaan tämäkin oli selkeä. Vähän tietysti taas sooloilin, niin kuin aina. Huomatkaa muuten ihana kärpässieni, joka on isäpuoleni tekosia 🙂

Helmineule oli suurin syypää tylsistymiseen. En vaan tykkää. Ja toisena lanka. Jotenkin todella karkealta nyt tuntui tämä Maija ja lisäksi löyhäkierteiseltä ja inhottavalta purkaa, koska se takertui koko ajan itseensä.

125

Sovelluksena siis yksi ylimääräinen nappi. Idean sain jostain Ravelryn projektikuvasta, jossa huivia pidettiin kädellä niin, että etukappaleet tuli päällekkäin. Päätin toteuttaa saman napilla. Huivin käyttökohteessa on yksi vuoden ikäinen poju, jonka takia saa varmasti kerran jos toisenkin pompata sohvalta ylös. Nappi auttaa huivia pysymään paikoillaan vauhdikkaammissakin tilanteissa.

133

Toisena modauksena on taskut. Sinne voi sitten poimia matkan varrelta pikkutavaroita tai sujauttaa puhelimen. Kovin painavien asioiden kanniskeluun taskut ei sovellu, lähinnä helmineuleen todella joustavan rakenteen vuoksi.

114111

Jotta sain taskuista hieman tukevammat neuloin taskujen kohdat huiviin sileällä neuleella. Lisäksi virkkasin ketjusilmukoin taskujen sivu- ja alareunan. Taskut neuloin poikkisuunnassa niin, että loin silmukat virkkuukoukulla neuleen läpi toisen sivun ketjusilmukka rivin kohdalle. Sitten neuloin sileänä neuloksena niin, että jokaisella nurjanpuolen kerroksella neuloin viimeisen silmukan yhteen taskun alareunaan virkatun ketsujsilmukkarivin silmukan kanssa. Lopuksi siirsin taas virkkuukoukkua käyttäen viimeisen löyhemmin neulotun kerroksen silmukat yksi kerrallaan työn nurjalle puolelle toisen reunan ketjusilmukkarivin kohdalla ja päättelin silmukat nurjalle puolelle.

Tämän kaiken olisi aivan varmasti vounut tehdä toisin ja paljon helpommin, mutta … huoh.

137

Ohje: Aava by Veera Välimäki
Lanka: Maija (Gjestal)
Kulutus: 470 g (noin 70 g violettia)
Puikot: 4,5 mm 100 cm pyöröt

Lopulta olen kuitenkin tyytyväinen huiviin ja toivon sen olevan käyttöön sopiva myös saajalleen. Mulle se olisi liian lämmin ja lisäksi vielä kutittava.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s