Simppelit Raidat

BaktusHuivi on niitä jotka vähän niinku kuuluu tehdä jossain vaiheessa. Olen alottanut kyseisen mallin neulomisen jo muutamaan kertaan eri langoista silloin edellisessä nelomiselämässä. Nyt Novitan Bambu langan kautta tutustutin itseni bambu – puuvillaan ja siitä siirryin pelkkään puuvillaan ja löysin viimein langan josta minun Baktukseni syntyi. Langat tarttui mukaan itseasiassa kierrätyskeskuksesta noin eurolla per kerä. Joten huivi oli helppo ja halpa, syntyikin vähän kaiken muun ohessa.

106

Raidotin huivia miten sattuu ja huvitti. Mustaa ja ruskeaa lankaa oli kumpaistakin 50 g ja keltaista 100 g. Keltaisen riittoisuus osoittautui kuitenkin niin paljon paremmaksi, että sitä laitoin huiviin yksistäänkin. Ainaoikein neulottuun on mukava tehdä kahden kerroksen raitoja. Näin oli myös helppo pysyä perillä joka neljäs kerros tehtävissä lisäyksissä ja kavennuksissa.

130

Kuvausympäristöksi valikoitui tällä kertaa kotikaupunkini Kotkan hurmaava Varissaari eli Vaakku. Siellä on käyty lukuisat kerrat niin lapsena, nuorena kuin vanhempana. Saareen pääsee helposti ja alle kymmenessä minuutissa Sapokasta Tuurilla. Kuulemma nyt tuureja taas kulkeekin tunnin välein. Saari ei ole kovin iso, ja sen kiertää melko nopeasti, jos ei jää ihastelemaan jokaista kukkaa ja lintua ;). Saarella on myös vanhoja linnoitusrakenteita ja tykkejä Ruotsinsalmentaistelun ajoilta. Ihan huonojalkaisimmille tai esim. rattaille ei saaren kierros sovellu, mutta laiturin läheisyydessä on laajahko silokallio ja hiekkaranta, johon pääsee helpohkosti. Ja ei sovi unohtaa tänäkeväänä avattua Ravintola Vaakkua. Vanhan kaljakuppilaa enemmin muistuttaneen ravintolan tiloihin on avattu uusi ja raikas ravintola. Ravintolasta aukeaa upea näkymä merelle.

036

037

159

Ohje: Baktus Scarf
Langat: Sirdar Simply Recycled DK, Keltainen, 86 g
Marks & Kattens M&K Sommargarn, Musta, 50 g
Anna Belle Safari, Ruskea, 39 g
Puikot: 4mm 80cm 

Lopuksi vielä pientä hehkutusta. Mulla on kengät. Uudet kengät. Läpinäkyvät kengät. Syy tehdä lisää villasukkia. Hienompia villasukkia. Paljon!

215 224

2 ajatusta artikkelista “Simppelit Raidat

  1. Ihanat nuo siun kengät, sukkia vaihtamalla saa aina uudet .
    Huivikin on mahtava.
    Oi oi, tuolla Vaakussa sitä tuli joskus n. 40v. sitten nuorena oltua ja haaveiltua, 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s