BambuPitsii

019

Kesäneuletarpeeseen selailin Novitan Kesä 2015 lehteä. Ensin ei oikein mikään malli innostanut, liian valkoista ja liian räikeetä mun makuun. Kaarisiltahuivista oli kuitenkin jäänyt Bambu lankaa ja samasta ostopaikasta löytyi vielä samaa harmaan vihreää lisää. Kun osasin ajatella Naisen pitsitunika ohjeen näille langoille, alkoi näyttää paremmalta.

102

Ihan ohjeen mukaan en tietenkään tätä tehnyt, lankakaan ei tietysti ole ohjeen mukainen.  Ensimmäiseksi päätin tehdä neuleen pyörönä alhaalta ylös. Ohjehan on kirjoitettu niin, että etu ja takakappale tehdään erikseen ja kylkiin tulee saumat. En tykkää saumoista, joten pyörönä siis. SIlmukkamäärän laskin tiheyden mukaan, enkä tehnyt ohjeen mukaisia kavennuksia tai lisäyksiä.

085

Raidotin miten sattuu ja miten huvitti. Ajatuksena kuitenkin, että pääteltäviä langanpäitä tulisi mahdollisimman vähän. Eli leveämmät osat on tehty kohtiin jossa toinen väri loppui muutenkin. Lopun päätin tehdä kokonaan vihreällä, ettei tarvinnut hihansuihin tehdä langanvaihtoja. Tein hihansuiden lisäykset kuten ohjeessa, mutta neuloin lisätyillä kahdeksalla silmukalla ainaoikeaa ohjeesta poiketen.

099

Kaulaaukon aloitin etupuolella 11 kerrosta ohjeen mukaista aiemmin ja takapuolella ohjeesta taas poiketen etukappaleen ohjeen mukaisesti. Olkasaumojen päättelyssä jätin ainaoikein osion kohdan päättelemättä. Tästä siis nuo halkiot olkapäässä. Hihasta olisi tullut liian ahdas minun olkapäille, ja se on itseasiassa aika kivan näköinen noin.

095

Parasta kaikessa, että neule valmistui juuri sopivasti Kouvolaan suuntautuneen reissun aamuna. Saatiin kuvaukset suoritettua Mustilan atsaleojen seassa. Pitkästä aikaa tuli vierailtua Mustilassa, ja kyllä se taas kannatti. Mieleen muistui monta unohtunutta puulajia 🙂 Niin ja käpylintuja ja pähkinähakkikin bongattiin.

029

Ohje: Naisen pitsitunika, Novita Kesä 2015. Omin sovelluksin. Koko noin M/L
Lanka: Novita Bambu (uusi)
Kulutus: 283 g (Tämä kuulostaa tosi vähältä, kun puro batikkia luvataan kuluvan tämän kokoiseen n. 500 g)
Puikot 3,5 mm, 100 cm

Lyhyt kertaus muistiinpanoista:
200 s. Pyörönä. Ei kavennuksia tai lisäyksiä. Raidoitukset suunnittelemattomat. Värinvaihdot pykälättömät. Kerroksen vaihtumiskohta kyljessä.
Kun pituus noin 52 cm jaettu kahtia (etu ja takakappale). HUOM! Muista jakaan niin, että aloitat etukappaleen oikeanpuolen eli pitsi kerrokselta. Muuten pitsi kerrokset sattuu nurjalle puolelle!
Etukappale: Lisätään molempiin reunoihin 2×3 s ja 1×2 s = 8s (joka toinen kerros). Lisätyt kahdeksan silmukkaa neulotaan ainaoikein. Kun kädentien korkeus noin 11 cm (mitattu 8 silmukan ainaoikein osuuden korkeus) aloita kaula-aukko. Jätä keskimmäiset 30 silmukkaa odottamaan ja neulo pääntien molemmin puolin kaventaen joka toisella (alkavalla) kerroksella 1 s pääntien reunasta. 11 kerroksen jälkeen (5 silmukkaa kavennettu molemmin puolin pääntieltä) aloita ohjeen mukaiset olan kavennukset (1×6 s ja 4×5 s ja lopuksi loput 7 s) ja jatka pääntien kavennuksia 1s alkavalla kerroksella.
Takakappale. Aloita pääntie samaan aikaan olan kavennusten kanssa. Jätä 35 silmukkaa odottamaan. Neulo kuten etukappale tästä eteenpäin.
Siisti kainalot, yhdistä olkasaumat. Halkiot jätetty tuomaan lisää tilaa olkapäihin.
Ota odottavat silmukat puikolle ja poimi lisäksi etukappaleen puolelta 2 x 19 ja takakappaleen puolelta 2 x15 silmukkaa. Neulo ainaoikein aloittaen nurin. Päättele kuudennella (oikea) kerroksella. Ja sitten vielä langanpäät. Valmis!

Yksi ajatus artikkelista “BambuPitsii

  1. Paluuviite: Perus bambu – Kurjenmarja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s