Lepänkävyt. Erät 14, 15 ja 16

Tällä kertaa maltoin liottaa lepänkäpyjä pariviikkoa enen värjäystä. Mutta siihen se maltti loppuikin 🙂 Keittelin kyllä käpyjä pari tuntia, jäähdyttelin nopsasti ja lisäsin langan (75 g valkoista Riihivilla 100% villaa). Lanka ei sitten ehtinyt keittymään kuin puolisen tuntia. En seuraavana päivänä jaksanut uudelleen keittää samaa lankaa, joten huuhtelin sen saman tien etikkavedessä.

Jälkiväriin laitoinkin sitten muhimaan harmaata 7 veikkaa ja valkoista nallea. Nämä sai keittyä reilun tunnin ja viimeiselle 30 minuutille lisäsin sekaan ruosteisia nauloja muutaman.

099

Märkinä värit oli pelottavankin tummia. Annoin kuitenkin jäähtyä ja kuivaa ennen huuhtelua.

139

Ja tässä sitten nämä mahtavan kauniit hehkuvat ruskeat. Vaalein siis hätäisestä ensivärjäyksestä ja tummemmat ensimmäisestä jälkiväristä rautanauloilla terästettynä, tummin harmaata 7 veikkaa. Puretteena kaikissa aluna ja viinikivi (puretus värjäyksen yhteydessä).

132

Tässä vielä roikkuvat yhden epätuurin vyyhdin kanssa… Siitä ehkä joskus lisää.

Seuraavaksi taidankin saada aikaan postauksen jostain neulotusta. Vaikka onhan näitä värjäyksiäkin postaamatta, kun pata porisee minkä kerkiää 🙂

Advertisement

7 ajatusta artikkelista “Lepänkävyt. Erät 14, 15 ja 16

    • On ollut kyllä todella mielenkiintoista tämä värjäys touhu. Näin vasta-alkajana koko ajan tulee jotain uutta opittavaa ja uusia oivalluksia. Nalle ja 7 veikka toimivat kyllä mainiosti, ja niitäkin olen paljon käyttänyt. Ostin Korian tehtaanmyymälästä oikein säkillisen (600g) II laatuista harmaata 7 veikkaa värjäyksiin. Hiemen eri tavoin tarttuvat värit villaan ja villasekoitteeseen. Etukäteen on kuitenkin vaikea ennustaa kumpi lanka on millekkin väriliemelle otollisempi 🙂

      Liked by 1 henkilö

    • Nauloja oli kahdeksan, joista pari isompaa. Melko ruosteisia olivat, pitkään ulkona oleilleita. Vettä, tai siis värilientä oli noin 5 litraa. Seuraavaksi nauloilla rautapuretuksen meinasin tehdä niin, että liotan ruosteisia nauloja päivän pari pienessä määrässä vettä ja kaadan tämän liemen väriliemen sekaan kun rautapuretuksen aika on. Olenkin miettinyt onnistuisiko sama jollain kupari esineillä. Ja pitääkö kuparin olla myös ruostunutta…

      Tykkää

      • Luin että kuparia kannattaa liottaa etikassa kunnes liemi on sinertävää ja sitten liemi kaadetaan lankojen joukkoon.
        Onneksi meillä riittää noita ruostuneita nauloja. Kiitos ohjeesta

        Tykkää

  1. Paluuviite: Todays relevant | Kurjenmarja

  2. Paluuviite: Kai puu on tervaleppäkin – Kurjenmarja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s