Piiiitkät sukat…

Blogaamistauko ehtikin jatkua jo muutaman viikon. Selityksenä tietysti työnteko ja lisäksi reissaaminen. Valmiita neulomuksia on näin ollen syntynyt vain yhdet sukat, mutta ne onkin pitkät sukat :). Sukkien valmistuttua loppuivat tietysti kauniit keväiset ilmat, joten kaikki kuvaussuunnitelmat meni mönkään. Hienot kuvat olisi saanut myös Kevät Messuilta joissa käytiin sunnuntaina, mutta eihän se tietysti tullut siellä mieleen, vaikka sukat olikin koekäytössä. No toivotaan, että sukista saadaan parempaa kuvaa vielä myöhemmin. Nyt on mentävä känny kuvilla.

wpid-wp-1427867352979.jpg

Ajatuksena oli siis tehdä pitkät ylipolven sukat, joita voi käyttää hameen kanssa. Langoiksi valikoitui varastoista 7 veikka nostalgia ja sen kaveriksi harmaata ja mustaa veikkaa. Samalla sain jämäkeriä tuhottua. Kirjoneuleen ja raidoituksen tein niin, että sain kokoajan katkaisematta kuletettua kaikki kolme väriä mukana. Vähemmän pääteltävää!

wpid-wp-1427867391834.jpg

Joustinneuleessa käytetty harmaa on vaaleampaa sävyä kuin kirjoneuleessa, vaikkei se näissä kuvissa oikein näykkään. Sukat tein yksi kerrallaan niin, että ensin tein toiseen varren ja sitten toiseen kopioden kuviot. Kirjoneuleen siis suunnittelin työn edetessä.

wpid-wp-1427867240662.jpg

Seuraavaksi vaihdoinkin puikot pienempiin ja langan mustaan nalleen. Halusin teräosasta ohuemman, jotta sukat olisi mukavammat käyttää nilkkureissa.

Eli siis pikamuistiinpanot: Alussa 64 s. Joustinta 35 krs. Kirjoneulosta 3 värillä. Kavennukset pohkeen jälkeen (sovittamalla) 4x2s. joka 3 kerros = 56s. Jatketaan nilkkaan asti. Puikot pienempiin ja lanka nalleen. 9 krs sileää. Kantapää ei vahvistettu tavallinen (oliko tämä nyt sitten hollantilainen?). Omaan jalkaa tuntuu istuvan kun kantakäännöksen silmukat on 8 + 12 +8. Poimittu 14 +1s. (Niin ja kantalapussa 28 krs). Kärkikavennuksena nauha, mutta kavennukset joka kerros (meinas lanka loppua, oli pakko kiirehtiä) kunnes 4 s. puikoilla 1,2 ja3 ja 5s. puikolla 4 = 17s. Silmukoiden loppuun ja silmukoidessa puikolta 4 toinen ja kolmas silmukka yhteen.

wpid-wp-1427867203520.jpg

Ohje: Omasta päästä. (selitetty yllä)
Lanka: 7 veikkaa (varsi) ja Nallea (terä)
Kulutus: 232g kaikkiaan.
Puikot 3,5 pyöröt (varsi) ja 2,5 sukkapuikot (terä)

Koekäytön jälkeen voin todeta, että toimii. Pysyy sukkisten kanssa yllättävän hyvin ylhäällä ja toisaalta sopii hyvin myös rypytettynä säärelle. Paras oivallus oli tehdä sukat niin, että varren kerroksen vaihtumiskohta jää molemmissa sukissa jalan sisäsyrjälle. Lisäksi muutamat vinot raidat on tehty peilikuviksi, ettei sukat ihan samallaiset ole :). Tykkään!

Advertisement

2 ajatusta artikkelista “Piiiitkät sukat…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s