Meadow Grass ”Alias” Alvari

461

Toukokuun alussa vuonna 2011 olin opintomatkalla Gotlannissa. Siellä hämmästelimme paikallisten ketojen karuutta, jonka piilossa lymysi mitä kauniimpia yksityiskohtia.

390

414  472

Kun valmistuvan huivin värit eivät yrittämälläkään tuoneet mieleen Niittynurmea nimesin huivin Alvariksi näiden karun kauniiden ketojen mukaan. Alvarit ovat siis kalkkivaikutteisia kallioketoja. Näitä esiintyy myös mm. Ahvenanmaalla, mutta Gotlannin Alvarit ovar erityisen lajirikkaita ja niillä kasvaa useita tälle alueelle erikoistuneita kasvilajeja. (Malttakaa, kyllä tässä päästään vielä siihen huiviinkin.)

497

Alvareilla laidunsi karjaa, jotka olivat hyvinkin kiinnostuneita kuvaavista ja kykkivistä kasveja tutkivista vierailijoista.629

Tässä vielä Stora Karlsön, Gotlannin lähistöllä sijaitsevan lintusaaren, ylängön katajaa kasvavaa ketoa. Tästä maisemasta voi löytää varhain keväällä todella hämmästyttävän kauniin …

706

kevätruusuleinikin.

Ja sitten huiviin!

007

Vihdoin keksin käyttöä kaapissa jo pitkään olleille Dropsin Alpaca langoille. Meadow Grass huivin ohje oli selkeä ja mukavan joutuisa neuloa. Alun tein liian tiukkaa, joten purin sen myöhemmin ja neuloin omalla sovelluksella väärin päin.

011

015

Ohje: Meadow Grass by Heidi Alander. Pitsiosion kaavio A toistettu 4 kertaa.
Lanka: Drops Alpaca, 100% Alpakan villaa.
Kulutus: ruskea (0403) n. 100g, punainen (3650) n. 40g
Puikot: 4mm 80cm pyöröt

Advertisement

2 ajatusta artikkelista “Meadow Grass ”Alias” Alvari

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s