Päättelemätöntä päättämättömyyttä

Polvarit elikkäs polvisukat. Tässä postauksessa useita kuvia aiheesta. Pääasiassa kuvia kuitenkin päättelemisestä ja asiaa päättämättömyydestä päättelemisen ja päättelemättä jättämisen suhteen. Halusin käyttää varastoista pois muutaman nyssäkän 7 veljestä polkkaa. Nyssäköiden painot viittasivat polvisukkiin vaadittavaan määrään, joten sellaiset siis puikoille. Malliksi valikoitui Novitan perus polvisukkamalli ja kun polkkaa oli kahta väriä ja lisäksi vähän valkoista, tuli sukista raitasukat. Uskoisin, että en ole neulojien keskuudessa yksin jos sanon, etten juurikaan pidä päättelemisestä. Tästä innostuneena tein tutkimusta asiasta ja päätin muutaman ohjeen tarkkailun jälkeen päätellä neuloessa. Alun päättämättömyys hölinät siksi, etten ole vielä vakuuttunut tekniikasta.

Seuraavassa siis kuvia ja ohjeen yritystä siitä miten sen tein.

027

Kuvissa vaihdan juuri väriä valkoisesta punaiseen. Silmukkamerkkinä oleva punainen lankalenkki hieman häiritsee hahmottamista. Neulon lisäksi pyöröpuikoilla ja kahta sukkaa saman aikaisesti. Kerroksen ja värin vaihtokohta on tässä puikon alussa. Neulon ensin yhden silmukan uudella värillä (punainen). Sitten asetan  neulottavan (punaisen) langan ja pääteltävän (valkoisen) langan kuvan mukaisesti etusormelle. (Samoin pidän lankoja kirjoneuletta neulottaessa.) En katkaise vielä valkoista lankaa, sillä sitä on helpompi pidellä mukana kun se on pitkä. Kannattaa myös jättää riittävän pitkä häntä punaiseen lankaan, jotta sen päättely on helpompaa.

029 030

Neulon punaista lankaa vuoroin valkoisen langan molemmin puolin.

033 032

Tässä kuvaa päättelykohdasta etu- ja takapuolelta. Jatkan päättelyä hieman vaihtelevan silmukkamäärän, mutta kuitenkin noin 8 silmukkaa. Ohuemmalla langalla päättelisin varmaankin hieman pidempään. Sitten katkaistaan valkoinen lanka. Jätän vielä muutaman sentin hännän. Neulottuani puikon loppuun kiristän hieman valkoisesta hännästä ja sitten venytän neuletta ”käyttöleveyteen”. 043

Seuraavalla kerroksella päättelen samoin punaisen langan hännän.

046

Kuvaa vielä oikealta puolelta. Samalla kohtaa peräkkäisillä kerroksilla on tässä siis päätelty musta,valkoinen, valkoinen ja punainen lanka.

109 

Valmis sukka nurjalta puolelta. Käyn vielä läpi kaikki päätellyt langat varmistaakseni, että muistin päätellä kaikki. Sitten leikkaan ylimääräiset pätkät pois ja päättelen kaksi lankaa alusta ja lopusta. Oli aika helpotus kun ei sen enempää tarvinnut työn valmistuttua päätellä.

116

Kevyt höyrytys.

118 117

Kuvaa päättelyiden kohdalta. Vähän jää muhkuraiseksi. Tässä siis se päättämättömyys. Onko muhkurat vain harjoituksen puutetta, tasaantuvatko käytössä, häiritsevätkö esim jalan alla? Joutuu varmasti kokeilemaan kerran jos toisenkin ja myöhemmin tehtävä päätös onko meneltelmä hyvä vai ei. Nyt jos ei mun ohjeesta saanut tolkkua voi hakeutua tiedon lähteelle. Villapallon vanhassa blogissa on kuvien kera ohjeistettu asiaa ja Garnstudion sivuilta löytyy ohjevideo, joka oli minulle ahaa elämyksen viimeinen ainesosa.

120

Ohje: Neulotut naisen polvisukat, Novita. Omin mieltymyksin sovellettuna.
Lanka: 7 veljestä polkka punainen ja musta + 7 veljestä valkoinen
Kulutus yhteensä 166g Puikot: 3 pyöröt (80cm)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s